PROGRAM OBILASKA

Lesendro, Godinje i Grmožur

  • 9 :00 dolazak u Etno selo. Piće dobrodošlice.Doručak (ko hoće doplata 5 eura) 
  • 10 :00 - Polazak na izlet   našim autima. 
  • 13:00 Dolazak na odredište
  • 14:00 – Šetnja po selima 
  • 15:00 Polazak sa odredišta
  • 17 :00 dolazak, ručak u etno selu (ko hoće doplata 15 E), pečena teletina, kuvana jagnjetina, piletina, , kuvani krompir, peceni krompir, corba,3 vrste salata, domaci hljeb


Mogućnost ostajanja u Podgorici


Doplata za noćenje u Etno selu sa doručkom 35 E  , doplata za hotel u Podgorici 60 eura


Cijena izletasu  sa uključenim prevozom od etno sela ili Podgorice 70 E po osobi. 


Minimalno 3 osobe


Popust preko 7 osoba 20 %


Popust preko 12 osoba 40 %

x
DETALJI IZLETA

Lesendro, Godinje i Grmožur

Cetinje, Danilovgrad, Podgorica, Virpazar Odmor u prirodi

Nacionalni park Skadarsko jezero svake godine privlači sve veću pažnju turista . Ima mnogo simpatičnih i posjete vrijednih mjestašaca na njegovoj obali koja zavređuju da budu posjećena. Mađu njima posebno mjesto zauzima selo Godinje. Osim istorije i arhitekture ovo selo može biti zanimljivo turistima i sa  gastronomske tačke gledišta. Posebno im je dobro domaće vino. Lesendro i Grmožur su mjesta o kojima smo učili iz istorije, ali se toga valja podsjetiti i vidjeti ih uživo.
Lesendro je utvrđenje koje se nalazi na istoimenom, nekada ostrvu. Izgradnjom magistrale i željezničke pruge, Lesendro se povezalo sa kopnom. Nalazi se u blizini Vranjine, skoro preko puta zgrade u kojoj se nalaze prostorije Nacionalnog parka Skadarsko jezero i restoran Jezero. Jedini ulaz u tvrđavu je sa sjeverne strane, iz pravca Vranjine. Pored ulaza bio je sagrađen mali pristan koji je sad skoro skroz zarastao u granje. 
Grmožur je ostrvo koje se nalazi na izlazu iz godinjskog zaliva. Turci su utvrđenje na Grmožuru napravili 1846. godine, za manje od mjesec dana. Po oslobođenju Crne Gore od Turaka, kralju Nikoli je ovo ostrvo poslužilo kao zatvor. Kada je Grmožur u pitanju, ne zna se gdje se završavaju istorijske činjenice, a gdje proradi pripovjedačeva mašta, tek postoje razne interesantne priče s njim u vezi. Prva se odnosi na objašnjenje naziva "Crnogorski Alkatraz", koje ima ovo ostrvo. Priča se da su i osuđenici i stražari bili neplivači i da se sa ostrva nije moglo pobjeći. Postoji i priča da je jednom zatvoreniku to ipak uspjelo jer je iskoristio drvena vrata kao splav. Postojao je i pravilnik zatvora u kom je stajalo da, ukoliko neki zatvorenik pobjegne, stražar koji ga je čuvao zauzima njegovo mjesto. 

Izvor: JasninaPutovanja

70€ po osobi

Program obilaska

Rezerviši svoje mjesto

Osoba: 

Lesendro, Godinje i Grmožur

Vrijeme polaska: 09:00h
Trajanje: 8h

3 x 70€

Ukupno: 210€


Slični izleti